Suomen Cupit huipentuvat perjantaina ja lauantaina

7.12.2016

Viime vuoden tapaan vesipallon Suomen Cupit huipentuvat joulukuussa pelattaviin finaaliturnauksiin. Tänä vuonna miehet pelaavat omat finaalinsa 9.-10.12. Jyväskylässä ja naiset samaan aikaan Turussa.

Turun Uimareiden miehillä on puolustettavanaan cupin voitto viime vuodelta. Miesten päävalmentajan Mika Wikströmin mukaan ennakkosuosikkina cupin finaaleihin lähtee kuitenkin Kuhat Helsingistä. TU lähti tähän kauteen usean avainpelaaajan puuttuessa. Pois vesipallosta nämä eivät kuitenkaan ole, vaan he harjoittelevat ja pelaavat tämän kauden ulkomailla. Suomen Cupin alkulohkot saatiin pelattua jo lokakuun alussa ja selvästi Turun Uimareiden joukkue oli valmis heti syksyllä peleihin, tuloksena oman alkulohkon selvä voitto. SM-sarja on kuitenkin osoittanut, että muutkin joukkueet ovat päässeet harjoittelemaan ja pelit ovat olleet varsin tasaisia. Perinteinen vesipalloseura HSS joutui luopumaan Suomen Cupista kesken kaiken ja he eivät saaneet joukkuetta SM-sarjaan. Kuhat otti HSS:ltä ilman pelipaikkaa jääneet pelaajat itselleen ja pelaa SM-sarjaa kahdella joukkueella. Alkukausi on näyttänyt, että heillä on kaksi vahvaa joukkuetta eli Suomen Cupin finaaleissa voi heiltä odottaa vahvaa peliä. Valmentaja Wikström joukkueineen ei kuitenkaan aio luovuttaa Suomen Cupin kiertolautasta helpolla vaan lähtevät haastamaan vastaan tulevat joukkueet.

Naiset ratkovat oman Suomen Cupinsa Impivaarassa. Myös Turun Uimareiden naiset olivat alkusyksyllä hyvällä peli päällä ja selvästi valmiimmat Suomen Cupin alkulohkossa vieden sen puhtaalla pelillä. SM-sarja on kuitenkin osoittanut, että naisten joukkueet ovat tasaisia ja pelit ovat menneet ristiin, joten SM-sarjatilanne on varsin tasainen. Viime vuonna naiset päättivät SM-kautensa hopeamitaleihin, syksyn Suomen Cupista irtosi pronssit. Näitä saavutuksia lähdetään nyt kirkastamaan. Joukkueen ehdottomasti vaarallisin pelaaja on Melisa Niskanen, joka johtaa selvästi niin cupin kuin SM-sarjankin maalintekijätilastoja. Jos vastustaja haluaa pitää Melisan kurissa, pitää heidän uhrata hänen kiinni pitämiseen 2-3 pelaajaa. Tämä avaa muille TU:n naisille tilaa, joka pitää pystyä käyttämään hyväksi.

Impivaarassa on luvassa viikonloppuna tiukat taistot. Katsomoon on tuttuun tapaan vapaa pääsy ja Turun Uimarit toivottaa kaikki vesipallon ystävät katsomoon kannustamaan.

Viikonlopun Impivaaran naisten ottelujen aikataulut:

Perjantai 9.12.

- kello 19:00 TU – JySa

- kello 20:30 Sentterit - Kuhat

Lauantai 10.12.

- kello 18:00 Pronssiottelu

- kello 19:30 Finaali

Miesten aikataulu Torneopalista

(https://vesipallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vp2016&sarja=MSC), missä voi myös

seurata otteluiden kulkua reaaliajassa.