Mika Wikström ottaa vastuun Turun Uimareiden aikuisten harjoittelusta ensikaudella

8.5.2017

(C) Peter Weissenberg photography
(C) Peter Weissenberg photography

TU:n aikuisten edustusjoukkueiden harjoittelu tullaan ensi kaudella yhdistämään ja harjoittelun toteutuksesta vastaamaan on lupautunut Mika Wikström.

Miesten edustusjoukkueen tämän kauden päävalmentaja Mika Wikström jatkaa siis miesten valmennusta myös tulevalla kaudella 2017-18. Lisäksi tähän vastuuseen tulee ensi kaudella sisältymään myös naisten harjoittelu, kun kaikki aikuiset alkavat harjoitella pääosin samassa ryhmässä. Naisten pelivalmentaja ei ole vielä varmistunut.

Wikström luotsaa miesten edustusta jo neljättä vuotta putkeen. Miesten Suomen mestaruuksien lisäksi Wikströmin meriittilistalta löytyy useampi juniorimestaruus, jotka on saavutettu yhdessä Mikael Sibeliuksen kanssa. Wikström on myös valmennusuransa aikana toiminut Suomen maajoukkuetoiminnan parissa useampana eri vuonna. Ja on miesten mestaruus saavutettu myös pelaajan roolissa. Lisäksi Wikström vastaa Turun Urheiluakatemia yhteistyöstä ja toimii akatemian vesipallovalmentajana hoitaen mm. urheiluoppilaitoksissa opiskelevien seuralaisten aamutreenit.

Naisten puolella Wikström on toiminut Turun naisten kärkipelaaja Melisa Niskasen henkilökohtaisena valmentaja Melisan vesipallouran alusta asti ja nyt saa siis joukkoonsa myös muut TU:n naiset. Naiset harjoittelevat miesten harjoitusringin kanssa ja peliharjoitukset pidetään yhteistyössä seuran junioreiden kanssa.

Aikuisten harjoittelun yhdistäminen tulee olemaan iso haaste valmennukselle, mutta siihen haasteeseen Wikström on nyt lupautunut vastaamaan.