TU:n nuorimmaiset pelailivat pitkäperjantaina Espoossa!

17.4.2017Pitkäperjantaina 14.4.2017 pelattiin Espoonlahdessa Cetus Baltic Open turnaus. TU:n juniorit osallistuivat U11 ja U13 sarjoihin.

Perjantai aamuna Turun Uimareilta kohti Espoota lähti huimat 24 junioria! Päivä oli alusta lähtien vaikea johtuen aikaisesta herätyksestä. Turun Uimareiden bussi lähti liikenteeseen Impivaaralta klo 06:15 ja moni juniori sekä valmentaja olivat siihen aikaan vielä unessa.

 

Turnaukseen osallistui Turun Uimarien lisäksi neljä muuta joukkuetta. Vierailevaksi joukkueeksi turnaukseen oli Saksasta saapunut U13 sarjan junioreiden kanssa SV Halle. Lisäksi paikalla olivat Kuhat, Sentterit ja tietysti kotijoukkue Cetus.

 

Turun Uimarit pelasivat U11 turnauksen otteluita kahdella joukkueella: tytöt toisessa ja pojat toisessa. Kovin montaa kertaa ei TU:n historiassa tyttöjunnuja ole ollut niin paljon, että heistä saataisiin oma joukkue kasattua. Nyt tilanne on kuitenkin parempi kuin vuosiin ja tytötkin ovat löytäneet vesipallon lajina! U13 sarjassa seuralla oli puolestaan yksi sekajoukkue. U11 pelit olivat molempien joukkueidenn puolesta opettavaisia. Nuorten kanssa harjoiteltiin erityisesti puolustusta, koska tulevana syksynä moni näistä junioreista siirtyy pelaamaan D-sarjan pelejä ja tuolloin aloitetaan harjoittelu puolustuksella. Kun se on saatu kuntoon, lähdetään rakentamaan hyökkäystä.

 

U11 peliaika oli 4x8minuuttia juoksevalla ajalla ja 2min erätauolla. Pelit onnistuivat sekä tytöiltä että pojilta. Vaikka voittoja ei tullut, nähtiin turnauksen aikana se, mihin pelaajat pystyivät ja samalla he saivat kokemusta itse turnauksesta ja pelien pelaamisesta pitkällä peliajalla ja lyhyillä tauoilla. Pelien aikana nähtiin onnistumisia poikien kohdalla yksilötasolla ja tyttöjen kohdalta sitten taas yhteispelin ja joukkueessa pelaamisen kohdalta. Kehitettävää on vielä paljon ja suurin haaste onkin saada juniorit ymmärtämään, että menestyminen urheilussa tarkoittaa panostamista myös pelin ulkopuolella esim. lepoon ja syömiseen. Kehittyminen ja pärjääminen on omasta asenteesta kiinni. Mutta näitä harjoitellaan vielä nuorten kanssa jatkossa ja tärkeintä on kuitenkin nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa.

 

U13 pelasivat pitkällä kentällä ja peliaika oli 4x6min, 2min erätauolla ja 30sek hyökkäysajalla. Peleissä nähtiin kunnon vesipalloa, missä oli mukana sentteripeliä, kontrauksia ja hienoja kaksintaisteluja. U13 juniorit onnistuivat voittamaan melkein kaikki pelit, mutta saksalainen SV Halle osoittautui vielä liiian kovaksi vastukseksi. U13 puolustus toimii hyvin, mutta hyökkäyspäässä on vielä paljon harjoiteltavaa.

Pitkä turnauspäivä opetti siis jokaiselle junnulle jotain ja valmennukselle sen, mitä pitää vielä harjoitella. 

Kiitos vielä vanhemmille jotka lähtivät mukaan reissuun kannustamaan ja auttamaan !