Puheenjohtajan katsaus kuluneeseen kauteen 2016-17

8.5.2017

Hyvät vesipalloystävät,

eilen saatiin päätökseen Suomen vesipallokausi 2016-17. TU osallistui jokaiseen järjestettyyn SM-sarjaan ja mitaleilla oltiin niistä niin ikään jokaisessa. Miesten edustusjoukkue voitti pronssia, naisten edustusjoukkue hopeaa, B-juniorit ja C-juniorit pronssia, D-juniorit hopeaa. Kauden aikana pelattiin myös sarjanuorimpien D2-sarjaa, jossa TU oli pisteillä ensimmäisenä. Lisäksi syksyllä pelatuissa aikuisten Suomen Cupeissa sekä miehet että naiset nappasivat mestaruuden.

Syksyllä järjestettiin myös kahden ikäluokan (U17 ja U15) nuorten pohjoismaiden mestaruus turnaus Impivaarassa, jonka järjestelyt vankan turnauskokemuksen myötä sujuivat seuralta rutiinilla. Turun nuoret edustivat osaltaan kummassakin maajoukkueessa. Miehet osallistuivat myös aikuisten PM-turnaukseen Etelä-Ruotsissa, josta kotiintuomisina kolmas sija.

Kausi on ollut poikkeuksellinen Turun Uimareille, sillä tällä kaudella seuramme täytti 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi syksyllä juhlittiin seuraa sankoin joukoin ja valmisteilla on myös historiikki seuran 60v taipaleelta.

Toinen poikkeuksellinen tilanne on se, että kaikkiaan neljä seuran pelaajista pelasi kauden aikana ulkomailla. Juuso Varinowski pelaa vielä kirjoitushetkellä Ruotsin mestaruudesta. Ville Koivu pelaa vaihto-oppilasvuonnaan Yhdysvalloissa paikallisen kärkijoukkueen mukana. Sandor Barany jr lähti Budapestiin pelaamaan ja on seuravaihdoksen jälkeen kasvattanut peliaikaansa vesipallon huippumaassa. Maksim Stronsev kirjoitti kauden aikana ensimmäisenä pelaajana Suomen vesipallon historiassa ammattilaissopimuksen siirtyessään Itävallasta pelaamaan Pohjois-Italiaan. Asettaen samalla riman vuoden vesipalloilijaksi hyvin korkealle.

Me seurana olemme valtavan ylpeitä pojista, jotka näyttävät hienoa esimerkkiä muille, että myös Suomesta voi nousta ulkomaille pelaamaan.

Seurassa on parin viime vuoden aikana ryhmien valmentajat vaihtuneet tiiviisti ja tämä jatkuu myös tulevalla kaudella. Meillä on kuitenkin hyvä tilanne tämän suhteen ja innokkaita toimijoita saadaan myös altaanreunalle ensikaudeksi. Kiitos kaikille tämän kauden valmentajille, jotka ovat pelaajiensa kanssa jaksaneet tehdä töitä ja varmistaneet seuran tämän kauden tuloksen. Kiitos seuran johtokunnalle, joka jaksoi syksyn kiireet ja juhlavuoden valmistelut. Kiitos myös vanhemmille ja muille seura-aktiiveille osallistumisestanne toimitsemiseen ja muuhun talkootyöhön. Kiitos koko seuralle kuluneesta vuodesta.

Kausi 2016-2017 tullaan päättämään historiallisissa maisemissa kesäjuhlissa 8.6. Ispoisten uimarannalla, joka toimi seuran päätoimisena harjoittelupaikkana perustamisen aikaan 60 vuotta sitten.

Nyt on aika pitää hetken ansaittua lepotaukoa harjoittelusta, ennen kuin käännetään katseet tulevaan kauteen. Nähdään kaikki kesäjuhlissa! Hyvää kesän odotusta jokaiselle!

 

Mika Wikström,

Puheenjohtaja

Turun uimarit ry