E-juniorit Jyväskylän Tuomo Vainio turnauksessa

11.6.2017


Turun Uimarien E-juniorien kauden viimeinen turnaus lähti käyntiin aikaisin lauantai aamulla matkalla kohti Jyväskylää.

 

Tuomo Vainion turnaus järjestetään Jyväskylässä AaltoAlvarin uimahallissa. E-sarjaan osallistui yhteensä viisi joukuetta.

 

Turun Uimarien ensimmäinen peli alkoi lauantaina klo 12:00 ja vastassa oli Kuhat. Turun Uimarit pelasivat kaikki ottelut hyvin omaan ikäänsä nähden. Puolustus toimii, mutta suurimpana ongelmana on maalivahdin puuttuminen. Näin vesipallouran alussa junioreista ei ole vielä löytynyt maalivahtia. Maalivahtina kuitenkin pelasi joukkueen vanhin ja kokenein pelaaja Antti Haapanen. Hyvästä puolustuksesta huolimatta Turun Uimarit eivät onnistuneet voittamaan Kuhia. Tiukka ottelu päättyi luvuin 5-4.

 

Lauantaipäivän toinen ottelu pelattiin Jyväskylän Saukkoja vastaan. Tämä oli Turun Uimareille turnauksen vaikein vastustaja. Juniorit taistelivat kuitenkin hyvin loppuun saakka ja tämä tuotti maaleja. Saukot onnistuivat maalinteossa kuitenkin paremmin jonka seurauksena ottelu päättyi Saukkojen voittoon luvuin 8-3.

 

Turnauksen helpoin ottelu oli Jysan kakkosjoukkuetta vastaan. Huomattavasti nuorempi ja vähemmän kokemusta omaava joukkue pelasi kuitenkin loppuun asti hyvän pelin. Tässä ottelussa Turun Uimarien nuoremmit pääsivät kokeilemaan omia taitojaan maalinteossa ja suurin osa joukkueen pelaajista tekikin komeita maaleja.

 

Kolmen pelin jälkeen Turun Uimarit lähtivät viettämään Saukkojen 70-vuotis juhlia ja valmistautumaan sunnuntain peleihin. Jyväskylässä päästiin viettämään mukavaa lauantai-iltaa pelaamalla jalkapalloa ja osallistumalla erilaisiin kilpailuihin joita kotiseura järjesti juhlien kunniaksi. Lapsille riitti ohjelmaa.

 

Sunnuntai alkoi lauantain tavoin aikaisin aamulla ja pääsimme haastamaan alkuun Cetuksen joukkueen. Teimme muutoksia kenttäkokoonpanon ja vaihdoimme maalivahtia. Antti Haapanen pääsi kentälle tekemään tärkeitä maaleja ja Eeli Mäkelä pääsi torjumaan maaliin. Turun Uimarit aloittivat pelin vauhdilla ja ensimmäisen erän jälkeen johdettiin peliä luvuin 4-1. Cetus pääsi otteluun mukaan toisessa erässä ja antoi hyvän vastuksen Turun Uimareille. Kuitenkin ensimmäisen erän jälkeen saatu johto toi Turun Uimareille varman voiton. Ottelu päättyi 10 - 6.

 

Turnaus jatkui tämän jälkeen semifinaaleihin jossa kohtasimme jälleen turnauksen pahimman vastustajan Jyväskylän ykkösjoukkueen. Peli alkoi tosi kovalla vauhdilla ja paikoitellen näytti jo hyvältä vesipallolta. Tosin pieni kenttä ei antanut mahdollisuutta pelata rauhallista peliä. Vastustajan maalivahti oli ottelun paras pelaaja. Nimittäin Turun Uimareilla oli tosi montaa heittoa maalia kohti ja yksin läpi tilanteita, mutta maalivahti pääsi ottamaan pallot välistä. Ottelu päättyi Saukkojen voittoon 7-1.

 

Näillä tuloksilla Turun Uimareilla oli päivän viimeinen ottelu tiedossa. Viimeisessä ottelussa pelattiin pronssista Cetuksen joukkuetta vastaan. Tämä vastustaja oli aamusta Turun Uimareille tuttu ja lähdimme hyvin mielin peliin mukaan. Ottelu päättyi 10-2 Turun Uimarien voittoon!

 

Yhteenvetona Turnauksesta. Matka oli pitkä ja kahden päivän aikana oli paljon ohjelmaa. Juniorit jaksoivat todella hyvin ja valmentajat just ja just pysyivät perässä. Pääsimme kokeilemaan muitakin lajeja juniorien kanssa ja viettämään niin sanottua urheilullista viikonloppua. Vesipallon suhteen on vielä paljon parannettavaa, mutta eiköhän tässä vielä aikaa ole. Tärkeätä, että tällaisissa turnauksissa kaikilla junioreilla on hauskaa ja lapset pääsevät  tutustumaan paremmin toisiinsa ja näin kasvattamaan joukkuehenkeä!