TU:n edustusjoukkueet edustivat SM-viikolla!

14.7.2017
Turun Uimarien miesten ja naisten joukkueet osallistuivat edellisviikonloppuna rantavesipallon SM-turnaukseen Tampereen Kaukajärvellä. Turnaus oli osa Tampereella järjestettyä SM-viikkoa.

Rantavesipallon SM-turnaus oli tällä mallillaan ensimmäinen laatuaan suomessa. Pelit pelattiin Kaukajärvellä ulkokentällä, 2x10min erissä ja kentällä oli aina 3 kenttäpelaaja sekä maalivahti. Joukkueeseen sai kuulua lisäksi 3 vaihtopelaajaa.

Turnaus oli kovatasoinen ja tempoa riitti, kun pelaajia oli altaassa vain muutama kerrallaan. Joukkueiden kärkipelaajien taito, voima ja nopeus tuli paremmin esille pienessä altaassa.

Turun miehet taistelivat tiensä finaaliin kahden lohkon runkosarjan ja Espoon Cetusta vastaan pelatun tiukan välierän jälkeen. Finaali televisioitiin suorana YLElle sunnuntai aamuna. Vastaan TU sai historiallisessa televisio pelissä Kuhien juniorijoukkueen. TU oli finaalissa selvästi parempi ja näin turkulaisten kaulaan ripustettiin SM-voiton kunniaksi kultaiset Suomi100-muistomitalit.

Naiset olivat mukana nuorella joukkueella ja muutamien kokeneiden pelaajien puuttuminen näkyi pelissä. Sijoitus oli neljäs viidestä osallistuneesta joukkueesta.

Kaiken kaikkiaan turnaus oli oikein hyvin järjestetty ja ilmat suosivat osallistujia oikein kunnolla. Kiitos Uinti Tampereelle järjestelyistä! Toivottavasti rantavesipallon mestaruudesta kisataan myös jatkossa.

Miesten finaalin voi katsoa  yle areenasta myös jälkikäteen!