TU:n juniorit porilaisten 20v juhlaturnauksessa!

10.9.2017


Turun Uimarit lähtivät pelamaan sankoin joukoin Porin Senttereiten järjestämää turnausta. Turnaus järjestettiin Senttereitten 20-vuotis synttäreiden kunniaksi. Turnauksessa pelattiin E-, D-, C- ja B-juniorien pelejä. Turun Uimarit osallistuivat kaikkiin ikäsarjoihin.

Aloitetaan nuoremmasta sarjasta. Turun Uimarien E-juniorit pelasivat turnauksessa ensimmäisen pelin. Vastassa oli UiTa Tampereelta. Peli päättyi Turun Uimarien voittoon. Tämä oli monelle Turun Uimarien E-juniorille ensimmäinen turnauspeli. Myös muut E-juniorien pelit päättyivät Turun Uimarien voittoon ja näin E-juniorit pääsivät finaaliin. Finaalissa vastassa oli Kuhat ja perinteisesti peli oli tosi tiukka. Kahden kahdentoista minuutin erän aikana kummatkin joukkueet pääsivät vuorollaan yhden maalin päähän toisesta. Viimeisellä minuutilla kuitenkin Turun Uimarien Edit Suvanto onnistui tekemään tärkeän maalin ja näin Turun Uimarit voittivat ottelun!

 

Koska E-juniorien virallista sarjaa ei tänä vuonna pelata, niin jokainen turnaus on tärkeä. Näin nuoret pelaajat saavat tärkeitä pelejä ja saavat sitä kautta kokemusta tulevalle uralle.

 

D-juniorien osalta pelit alkoivat vähemmän voittokaissa merkeissä. Ensimmäinen peli Senttereitä vastaan päättyi 15-1 Sentterien hyväksi. Cetus voitti luvuin 10-2 ja viimeisen ottelun Kuhat veivät luvuin 11-3. Tärkeätä oli kuitenkin nähdä mihin nykyiset D-juniorit pystyvät ja mitä on vielä parannettava. Todetuksi tuli, että harjoituksissa on saatava enemmän treenipelejä. Näin saadaan jokaiselle pelaajalle kehitettyä pelisilmää ja enemmän ymmärrystä vesipallon pelaamisesta. Peleissä nähtiin kuitenkin myös paljon positiivista varsinkin yksilön tasolla. Pelaajat myös jaksoivat hyvin taistella loppuun tulostaulusta riipumatta.

 

C-Juniorit aloittivat turnauksensa voittamalla UiTan 8-1 ja Kuhat 2-1. Ensimmäinen tappio tuli Senttereitä vastaan luvuin 6-4 ja seuraava Cetusta vastaan luvuin 11-5. C-junioreille nämä olivat kauden ensimmäiset pelit ja joukkue sai hyvän käsityksen millaista vastusta on odotettavissa sarjapeleissä. Parannettavaa Tu:n C-joukkueella on vielä yhteen pelaamisessa. Tavoitteena on saada pelaajat pelamaan yhdessä samaa taktiikkaa ja hyvää puolustusta. Myös hyökkäyspeli on tärkeä ja kauden aikana on tarkoitus nostaa joukkeen kaikki pelaajat maalintekolistoille.

 

Yhteenveto turnauksesta: Kaikki pelaajat saivat pelata omassa sarjassaan ja kokeilla miltä tuleva kausi tulee tuntumaan. Saimme turnauksesta hyviä näkemyksiä siitä missä on parannettava ja missä ollaan onnistuttu. Näillä tiedoilla lähdemme tähän kauteen hakemaan uusia taitoja ja kokemuksia. Toivomme, että jatkossakin näin moni pelaaja pääsee osallistumaan vesipalloturnauksiin!