Naisten turnausmatka Slovakiassa - Annien kooste

23.9.2017TU:n naisten joukkue lähti Slovakiaan Vrútkyyn Escad cup-turnaukseen 14.-17.9.2017. Matka alkoi torstai-iltapäivänä lennolla Budapestiin, josta otettiin vuokra-autot ja lähdettiin ajamaan kohti Vrútkya. Matkan piti kestää 3,5 tuntia, mutta se venyi 5,5 tuntiin muutaman muuttujan vuoksi. Sään takia liikenne oli joistain kohti tukossa ja opimme myös, että kannattaa katsoa etukäteen eri maiden nopeusrajoitukset ennen kun lähtee ajamaan. Pääsimme perille noin puoli kolmen aikaan, jonka jälkeen söimme ja menimme nukkumaan.

 

Herättyämme söimme aamupalaa ja lähdimme altaalle uimaan ja hiomaan kuvioita illan peliä varten. Sää oli odotettua parempi, sillä aurinko paistoi eikä satanut! Osa taisi jopa hieman palaa auringossa. Treenien jälkeen olimme menossa kauppaan, mutta neitsyt Marian -päivän takia kaupat olivat kiinni. Onneksi saimme majatalolta pullovettä. Majatalolla söimme lounasta ja oli vapaa-aikaa, jonka monet viettivät nukkumalla päiväunia. 

 

Iltapäivällä pelattiin paikallista tyttöjen/naisten joukkuetta vastaan. Taso oli aivan eri kuin Suomessa, ja hävisimmekin pelin 12-6. Vastustajan kovuus taisi yllättää ja ehkä pelästyttää varsinkin alussa, sillä toisen erän jälkeen tilanne oli 7-0 vastustajalle. Otimme itseämme kuitenkin niskasta kiinni ja pelasimme jo paljon paremmin. Voitimme kolmannen erän 3-2, ja viimeinen erä päättyi tasapeliin 3-3. Pelin jälkeen pidimme lyhyen palaverin, söimme iltaruokaa ja menimme nukkumaan.

 

Seuraavana aamuna meillä oli peli Slovakian B-maajoukkuetta vastaan. Joukkue oli hieman vajaa, sillä heillä oli ollut ongelmia saada pelaajia koottua turnausta varten, joten joukkueessa pelasi myös muutamia poikia. Vastustajat olivat taas kovia, ja pelaamisemme oli aika passiivista, joten hävisimme noin 20maalilla. Onneksi altaalta sai lohturuuaksi lettuja ja teetä. Seuraavaan peliin valmistauduimme lepäilemällä.

 

Illalla pelasimme taas paikallista joukkuetta vastaan. Tulos ei eronnut oikeastaan viime pelistä heitä vastaan. Taisimme hävitä vähän enemmän, mutta peli itsessään oli paljon parempaa. Hyökkäys oli aktiivisempaa, ja heittoja maalia kohti tuli paljon enemmän. Jotkut vastajoukkueessa aktivoituivat tässä pelissä enemmän. Esimerkiksi nro 5 oli edellisessä pelissä ollut aika passiivinen, mutta nyt hän selkeästi yritti enemmän. Pelin jälkeen osa porukasta kävi kaupassa, jonka jälkeen syötiin pizzaa majatalolla. 

 

Viimeisenä aamuna pelasimme taas maajoukkuetta vastaan, nyt häviten vain noin kymmenellä maalilla. Tämän jälkeen pidettiin turnauksen closing ceremony, jossa joukkueet saivat pokaalin, ja parhaat pelaajat palkittiin. TU:sta palkittiin Sari Viljanen. Sitten söimme lounasta ja lähdimme kotimatkalle ajamaan taas Budapestia kohti. Tällä kertaa matka sujui mukavasti ilman ylimääräistä säätöä, ja kävimme myös slovakialaisessa mäkkärissä ostamassa kahvia. 

 

Reissu oli hyvä ja opettavainen. Kaikille oli hyvä pelata selkeästi kovempaa vastusta vastaan ja oppia pelaamaan kovaa. Tällaisella reissulla näkee, mitkä ovat omat heikkoudet ja missä voisi parantaa. Tästä on hyvä jatkaa seura PM-turnaukseen ja siitä naisten SM-peleihin. Me espoolaisetkin opimme enemmän Turun taktiikoista ja pelityyleistä, ja osaamme varmasti pelata paremmin yhteen muun joukkueen kanssa tulevissa peleissä. 

 

-Annit Aikala ja Widell