Katsaus edellisviikonlopun PM-kisoihin!

19.10.2017TU:n edustusjoukkueet osallistuivat 6.-8.10. järjestettyihin vesipallon seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Tanskan Kööpenhaminassa. Pelit pelattiin Bellehøjn uimahallissa.

Perjantai 6.10.

Joukkueet lähtivät Impivaarasta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää mistä lennettiin Kööpenhaminaan. Suomesta mukaan lähtivät miesten sarjaan myös Kuhat ja Cetus. Miesten pelit alkoivat jo perjantaina. Naiset puolestaan verryttelivät matkustuksen jälkeen lauantaiaamun matsia varten. Sen jälkeen seurattiin yhdessä miesten ensimmäistä ottelua, joka oli tuttua vastusta Kuhia vastaan. Peli oli TU:n miehille helppo, sillä Kuhat olivat mukana varsin junioripainotteisella joukkueella. Ottelu päättyi 18-3 (6-0, 2-1, 5-1, 5-1) Turulle.

Lauantai 7.10.

Lauantai käynnistyi molemmilla joukkueilla aamuottelulla. Naiset saivat vastaansa Tanskan HSK:n. Peli oli tiukka ja TU nukkui ottelun alussa jolloin tanskalaiset pääsivät 6-2 johtoon. Tästä kuitenkin noustiin hienosti ja lopputulos oli tiukan taistelun jälkeen TU:n voitto 14-13 (2-6, 4-1, 5-3, 3-3).

Miehet eivät myöskään olleet aamupelissä hereillä ja jokainen pelasi hiukan alle oman tasonsa. Vastustajana sama seura kuin naisilla: HSK tosin täydennettynä KVIK:n pelaajilla. Miesten ensimmäinen erä päätttyi niin ikään 5-2. Tämän jälkeen peli oli tasaisempaa, mutta HSK/KVIK vei kuitenkin alun puristuksella voiton. Lopputulos Tanskalaisille 14-10 (5-2, 1-1, 5-5, 3-2).

Lauantaina lounaan jälkeen naiset pelasivat ruotsalaista Lugia vastaan. Ottelussa joukkueen nuoremmatkin saivat runsaasti peliaikaa, mikä ehkä aamulla jäi ottelun tiukkuuden takia vähemmälle. Peli päättyi TU:n voittoon 21-1 (10-0, 4-0, 3-0, 4-1). Tunnin tauon jälkeen naiset saivat vastaansa ennakkoon jo kovaksi tiedytyn Järfellan naisten joukkueen. Valmennus oli skoutannut ruotsalaisten taktiikat jo etukäteen, ja huippupelaajat merkkaamalla peli saatiin hyvin pidettyä omissa käsissä. Järfella kärsi historiallisen tappion suomalaisille lukemin 14-7 ( 3-0, 5-3, 4-2, 2-2). Tämä tarkoitti samalla sitä, että puhtaalla pelillä TU lähtisi huomisiin välieriin runkosarjan 1.senä.

Miesten puolella TU pelasi myös järfellaa vastaan. Miehet tarvitsivat maalierojen vuoksi vähintään 3 maalin voiton, jatkaakseen semifinaaleihin sillä niin moni joukkue oli samoissa pisteissä. Peli olikin Turulta turnauksen paras peli. Se alkoi hyvin ja lopussa maalivahti Raudanen piti joukkuetta pystyssä hienoilla yksinläpi torjunnoilla. Ottelu TU:lle kirjattujen tulosten mukaan 9-13 (2-3, 5-3, 1-5,1-2). Miehet pääsivät näin välieriin, jotka pelattiin vielä  lauantai illalla. Välierät olivat jo päivän 3 peli, isolla kentällä molemmilta joukkueilta. Peli oli väsynyttä ja voittanut FREM oli vaan TU:ta parempi. Ottelu päättyi 12-4 FREMille (4-1, 2-1, 2-2, 4-0), näin TU pronssipeliin.

Sunnuntai 8.10.

Sunnuntaina naiset pelasivat aamusta välierän runkosarjan 4. Lugia vastaan. Ottelu sujui samaan tapaan kuin lauantainenkin ja TU pääsi taistelemaan PM-kullasta tuloksella 19-4 (5-1, 4-1, 5-0, 4-2). Toinen finaalipari ratkottiin kiihkeämässä ottelussa. Järfella vei kuitenkin kokemuksella voiton 11-10 (4-4, 2-2, 4-3, 1-1) HSK:sta. Näin Finaalissa nähtiin Suomi vs. Ruotsi maaottelu TU vs. Järfella. 

Miesten pronssiottelu pelattiin Polisenia vastaan. Pelissä maalin viimeistely oli heikkoa, eikä viimeiseen kahteen erään saatu yhtään maalia. Heitot olivat kaiken kaikkiaan väsyneitä. Vastustajalla sen sijaan puolustus sekä maalivahti pelasivat hyvän pelin. Polisen voitti pronssia 6-12 (4-3, 2-5, 0-3, 0-1). Miesten turnaus päättyi siis neljänteen sijaan, mutta suoritus ei silti ole huono. Saatiin kuitenkin kovia otteluita isolla kentällä. Turnauksen aikana miehet pelasivat 20 erää vesipalloa, joista 8 voittoa ja 3 tasapeliä. 

TU:n turnausurakan viimeinen ottelu oli naisten finaali. Alkusarjan ottelut ja välierät pelattiin pienellä kentällä, mutta finaalin ajaksi siirryttiin miesten altaaseen. Peli alkoi TU:lta vahvasti 3-2, mutta kakkoserään nukahdettiin ja Järfella meni ohi 4-0. Seuraava erä oli tasan 4-4. Mutta Järfella piti johtoasemansa ja voitti viimeisenkin erän 2-1. Näin ottelu ja mestaruus 12-8 Järfellalle.

Tulokset:

Naiset: 1. Järfella 2. Turun Uimarit 3. HSK

Miehet 1. HSK/KVIK 2. FREM 3. Polisen

Turnauksen MVP naisissa Melisa Niskanen, TU ja miehissä Jon Fabech HSK/KVIK. Eniten maaleja teki naisissa HSK:n Karina Dyresberg Bøckhaus (23 maalia) ja miehissä TU:n Raul Perian (16 maalia).

Onnittelut Pohjoismaiden mestareille! Congratulations for Nordic Champions!