Raporttia naisten Ruotsin reissusta!

9.1.2018

Naiset pelasivat viikonloppuna Tukholman Järfällassa 13-dags cupissa. Kovien matsien tuloksena neljäs sija. TU:n Melisa Niskanen valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

13-cupissa oli pelaajia Englannista, Saksasta, Ruotsista ja Suomesta. Turun Uimareiden lisäksi suomalaisia edusti Uinti Tampere.

TU: naiset saapuivat Tukholmaan lauantai-aamuna kuuden pintaan ja ensimmäinen matsi Saksan Hamburgia vastaan pelattiin jo klo 9.40. Peli oli fyysistä, mutta tahdiltaan melko rauhallista, sillä saksalaiset eivät uintivoimallaan TU:ta kovempia olleet. Matsi päättyi tasan 10-10. Seuraava matsi oli jo PM:eistä tuttua vastustajaa Järfällaa vastaan, joka on tunnettu liikkuvista ja taitavista pelaajistaan. Voitto jäi pienestä kiinni ja matsi päättyi 10-9 kotijoukkueen eduksi. Lauantain viimeinen matsi pelattiin Englannin Coventrya vastaan. TU oli alkuun aivan kuistilla ja britit pääsivät ekassa erässä viiden maalin erotuksella karkuun. Loppua kohden TU sai kuitenkin kavennettua tilannetta ja matsi päättyi 10-8 brittien eduksi. 

Sunnuntai alkoi aamupelillä suomalaisten kaksinkamppailulla. TU otti lopulta voiton Tampereesta maalein 5-8 ja eteni näin pronssipeliin. Pronssipelissä oli vastassa jälleen Saksan Hamburg. Saksalaiset lähtivät heti alkuun kovalla temmolla pyörittämään peliä ja voitti kokemuksellaan TU:n maalein 18-3.

TU:n naisten pelaaminen oli ottanut harppauksen eteenpäin viime lokakuun PM-kisoista, mikä näkyi matsien tasaisissa tuloksissa. TU sai jälleen hyvää kokemusta kansainvälisistä peleistä, joista on hyvä lähteä ensi viikonlopun SM-sarjan avaukseen.

Maija