Juniorit pelasivat viikonloppuna Tuomo Vainion muistoturnauksessa

11.6.2018Tuomo Vainion turnaus pelattiin jälleen kerran Jyväskylässä ja näin on kauden viimeinen Suomessa pelattava turnaus, jossa pelaavat juniorit.

Turnaukseen lähdimme aikaisin lauantai aamulla 33 hengen vahvuudella. Mukana oli  13 C-junioria, 7 D-junioria ja 10 E-junioria. E-junioreilla oli lauantaina kaikista eniten peliä ja lapset pääsivät pelamaan pienellä kentällä viisi peliä, joista 1 voitettiin. Muut ottelut olivat tosi tiukat, mutta turnauksen kovin joukkue on selvästi kotijoukkue JySa, joka voitti lauantaina kaikki ottelunsa. D ja C-junioreilla oli kummallakin kolmisen peliä isolla kentällä. Kummallekin ikäryhmälle vastustajat olivat ennestään tuttuja kauden ajasta. D-juniorit voittivat yhden pelin ja C-juniorit yhden pelin. E-junioreille vastustajina olikin paljon uusia pelaajia ja mm Oulusta asti oli tullut juniorit haastamaan Turun Uimareita ja muita turnaukseen osallistuneita.

 

Turnauksen samaan aikaan oli järjestetty U-13 maajoukkueleiri missä katsottiin ja valittiin mahdollisia pelaajia tulevaa maajoukkuetta varten. Turun Uimareilta Perttu Alajoki osallistui leirille.

 

Sunnuntai lähti käyntiin viimeisillä peleillä. D-juniorit onnistuivat pääsemään pronssiotteluun, jossa vastuksena oli Kuhat. Pronssipelin D-juniorit pelasivat hyvin, mutta isompi ja vahvempi Kuhat joukkue vei voiton. C-juniorit onnistuivat voittamaan Kuhat luvuin 2-1 ja näin pääsivät Finaalin, jossa vastassa oli Jyväskylän Saukot. Kovan pelin jälkeen Saukot veivät voiton 1-7. Turnauksen lopputulos oli E-junioreille viides sija, D-juniorit neljänsiä ja C-juniorit toisena.

 

Juniorit ja valmentajat saivat turnauksen aikana uutta kokemusta ja tietoa. Turnauksen aikana oli myös järjestetty nuorille tuomareille Tuomarikoulutusta ja pääsivät opiskelijat harjoittelemaan tuomarointia oikeisiin peleihin opettajien avustuksella. Kehitettävä on vielä paljon Turun Uimarien vesipallotaidoissa, mutta tätä työtä jatketaan vasta kesäloman jälkeen, sillä tämä oli viimeinen turnaus junioreille Suomessa. Toki kesän aikana tullaan ylläpitämään kuntoa ja vesipallon taitoja.

 

Viikon päästä juniorit lähtevät Ruotsiin Järfallan Upptram Cup turnaukseen kokeilemaan miten Ruotsissa vesipalloa pelataan. Ruotsiin lähtee myös muutkin seurat, joten Tuomo Vainion turnauksen kaverit ja tutut nähdään uudestaan viikon päästä.