TU juniorit päättivat kauden Järfällan Upptram cupissa viime viikonloppuna

21.6.2018

TU juniorit kävivät perinteisessä kauden päätösturnauksessa ruotsissa.

Lähdimme juniorien kanssa kohti Ruotsia iltalaivalla Silja Line. Mukana oli 17 junioria ja kolmisen valmentajaa. Lauantaina aikainen aamuherätys ja aamupala. Päästyämme Järfällaan tutustuimme uuteen uimahalliin ja turnauksen järjestelyihin.

Turnauksessa pelasivat C, D ja E juniorit. C juniorien pelit pelattiin 4vs4 muodossa ja D pelattiin 5vs5. C ryhmässä oli yhteensä seitsemän joukkuetta ja D ryhmässä neljä, joista kaksi olivat Suomesta. Turun Uimarit ja Jyväskylän Saukot.

Lauantaina aloitettiin pelaamaan ensimmäiset pelit D-juniorien sarjassa, jossa vastassa oli Jyväskylän Saukot ja heti tämän pelin jälkeen pelasivat C-juniorit Jyväskylän Saukkoja vastaan myös. Saukot olivat D ja C sarjassa selvästi turnauksen suosikkeja ja lauantai pelit lähtivät Turun Uimarien osalta tappiolla. Lauantaina C-juniorit pelasivat yhteensä viisi peliä ja D-juniorit kolme. E-junioreille järjestettiin harjoituspelejä missä opeteltiin vesipallon sääntöjä, syöttelyä, heittoja. Näissä kaikissa harjoituksissa oli aina mukana pieni kilpailu.

Lauantai lopputulos oli C-junioreille 3 voittoa ja 2 tappiota. D-juniorit 1 voitto ja 2 tappiota. Sunnuntai pelit aloitettiin voittamalla Järfälla C-junioreissa ja näin voittoja 4 ja 2 tappiota. D-juniorit pelasivat sijoituspaikasta finaalin ÄVP vastaan. Tämä ottelu hävittiin ja D-juniorien pelit jatkuivat ja vastassa oli Järfälla pronssipelissä. C-juniorit pelasivat Jyväskylän Saukkoja vastaan finaalipaikasta, mutta tämä ottelu hävittiin. Turun Uimarien C-juniorit pelasivat pronssiottelua ÄVP vastaan.

Kummatkin C ja D joukkuet pelaavat sunnuntaina viimeisen pelin pronssista. C-juniorit vastaan ÄVP ja D-juniorit vastaan Järfälla. C-juniorien peli oli hyvin tiukka ja viimeisellä minuutilla vastustaja onnistui tekemään kaksi maalia ja näin pääsi yhdellä maalilla voittamaan ottelun. Vaikka Turun Uimareilla oli hyviä paikkoja tehdä maali, niin palloa ei saatu sisään asti. Ottelu hävittiin 6-5. Kuitenkin tämän ottelun jälkeen meille tuli tietoa, että ÄVP joukkueessa oli vanhempia pelaajia jotka eivät saa pelata kyseisessä sarjassa. Pronssin palkinto siirtyi Turun Uimareille.

D-juniorit pääsivät pelaamaan pronssipeliä heti Jyväskylän Saukojen vastaan ÄVP finaalipelin jälkeen. Saukot voittivat ÄVP tiukan ottelun jälkeen, joka jatkui rangaistusheittojen asti. Saukot voittivat D-juniorien finaalipelin. D-junioreilla oli vastassa Järfälla ja tässä ottelussa, Turun Uimarit olivat selvästi suosikki. D-juniorit voittivat pronssiottelun luvuilla 8-2. Kummatkin ryhmät pääsevät kantamaan pronssipokaalin Impivaaran palkintokaapille.

Turnaus pelattiin vähän erilaisessa muodossa, kuin yleensä vesipalloa pelata. 4 vastaan 4 otteluissa peli muuttuu tosi paljon pelisilmä painotteiseksi ja 1 vastaan 1 kampailuksi. Tällaisissa turnauksissa juniorit oppivat paljon enemmän pelaamaan vesipalloa ja heittämään, kuin normaalissa pelissä. Harmillista turnauksessa oli E-juniorien harjoituspelit, jotka oli järjestetty vain yhden päivän aikana muutamaksi tunniksi.

Tämä oli tämän kauden viimeinen turnaus junioreilla ja lähdetään viettämään ansaittua kesäloma! Aloitetaan viralliset harjoitukset heinäkuun lopussa ja siitä seuraa jokaiselle ryhmälle tiedote. Sitä ennen, Unkarin lähtijöillä on tiedossa harjoitukset pari viikkoa ennen leiriä.

Kiitos turnauksen junioreille, jotka jaksoivat hyvin taistella viimeisen asti, vaikka päivät olivatkin tosi pitkät ja pelit raskaita!