Info

 

 

Turun Uimarit ry on perustettu vuonna 1956. Seuran tavoitteena on edistää vesipallon ja muun uintiurheilun harrastamista Turun seudulla siten, että erilaisista lähtökohdista olevilla henkilöillä on mahdollisuus harrastaa liikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua sekä liikuntaan liittyvää yhdistystoimintaa edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

Seuran edustusjoukkueet pelaavat Suomen korkeimmalla sarjatasolla sekä miehissä että naisissa. TU osallistui myös pitkän tauon jälkeen järjestettyyn Suomen Cupiin syksyllä 2015 ollen mitaleilla sekä naisten että miesten sarjassa. Lisäksi Turun Uimarit osallistuvat kaikkiin Suomessa järjestettäviin junioreiden SM-sarjoihin A-junnuista D-junnuihin asti. Seuran E-juniorit osallistuvat omana joukkueenaan DSM sarjaan kerryttääkseen pelikokemusta, sillä heille ei ole vielä toistaiseksi Suomessa omaa SM-ikäsarjaa. Lisäksi kaikki joukkueet osallistuvat kauden aikana virallisten sarjojen ulkopuolisiin turnauksiin ympäri suomen. Välillä käydään ulkomailla asti mm. Ruotsissa, Liettuassa ja Unkarissa.

Valmennusryhmien lisäksi seura järjestää kahdenlaista kurssitoimintaa. Vesipallokoulussa opetellaan uintitekniikoita ja lajin alkeita ihan alusta asti. Wp juniorit ryhmässä kerrataan jo aiemmin opittua ja kehitetään lajitaitoja valmennusryhmää varten. Wp juniorit käyvät yhdessä seuran E-junioreiden kanssa kokeilemassa taitojaan ikäluokan epävirallisissa pienturnauksissa.

Näiltä internetsivuilta löydät lisää tietoa seurasta ja sen joukkueiden toiminnasta. Etusivulla julkaistaan säännöllisesti uutisia joukkueiden otteluista ja muista ajankohtaisista vesipalloasioista.