Melisan harjoitusleiri Kreikassa

TU:n nuori pelaajalupaus Melisa Niskanen kokeili kesällä kansainvälistä harjoittelua Kreikan Vouliagmenissa 9.6.-2.7.2016

Kuluneenä kesänä vietin kuukauden Kreikassa tutustuen paikalliseen vesipallokulttuuriin. Kesäkuun alussa lensin Ateenaan ja matka jatkui sieltä Vouliagmeniin, pieneen rantakaupunkiin Ateenan lähistölle. Tarkoituksena oli harjoitella paikallisen joukkueen kanssa ja nähdä, miten treenaaminen eroaa kotipuolesta. Nautical club of Vouliagmeni on suuri seura monilla juniori- ja aikuisjoukkueilla. Pääasiassa harjoittelin 99-tyttöjen kanssa, mutta välillä myös naisten joukkueen kanssa, vaikka heillä oli kesätauko jo alkanut.

Heti ensimmäisissä treeneissä tuli nähtyä, mihin sitä oli jouduttu. Treenit olivat todella uintipainotteisia ja vauhtia riitti, mikä tuotti välillä hankaluuksia. Kuivaharjoituksissa keskityttiin nopeuteen ja keskivartalon hallintaan, sekä hyvään selkä/olkapäähuoltoon. Pelasimme usein nuorempia poikia, paikallisia tyttöjä ja jopa Yhdysvaltalaisia joukkueita vastaan. Keskityimme paljon yli- ja alivoimatilanteiden hyödyntämiseen, sekä yksinläpi-tilanteisiin. Treenikerrat vaihtelivat viikoittain, mutta pääasiassa seitsemästä kymmeneen treeniä mahtui yhteen viikkoon.

Vapaa-aikana kävin Ateenassa, rannalla ja tyttöjen kanssa ulkona. Vouliagmeni sijaitsee hyvässä paikassa rannan ja Ateenan läheisyydessä, alue oli viihtyisä ja kaupat ja ruokapaikat löytyivät kävelymatkan päästä. Sää suosi ja lämpötila pysyi 30 asteen yläpuolella koko matkan ajan.

Kotiinpaluun lähestyessä huomasin, kuinka paljon uintikunto, keskikropan hallinta ja pelin lukeminen oli kehittynyt. Pelaaminen tuntui paremmalta kuin ennen ja oli kova halu päästä kokeilemaan oppimaansa tositilanteessa.

Kokemuksena reissu oli hyvin opettava ja silmiä avaava. Pystyin näkemään oman tasoni ja alueet, joita tulee lähteä kehittämään. Joukkue oli mahtava ja valmennus johdonmukaista ja selkeää. Matka motivoi itseäni ja tästä voi lähteä tulevaan kauteen entistä valmiimpana.

-Melisa Niskanen